El llargmetratge documental “Food INC” mostra el funcionament de la indústria alimentària dels EUA i els processos que s’amaguen al consumidor amb el consentiment de les agències reguladores i de control governamentals.

Revela que el subministrament d’aliments dels EUA està controlat per un grapat de corporacions que sovint anteposen els beneficis a la salut del consumidor, al manteniment d’agricultors i grangers i a la protecció del medi ambient.

A Amèrica del Nord, cinc companyies de menjar ràpid determinen, amb el seu poder de compra massiu, les regles del joc per a tot el sector agroramader (condicionant fins i tot als petits grangers): des de quins cultius monopolitzen la producció fins a com s’engreixa i es treballa al bestiar. El resultat és un sistema en què el menjar ràpid, més barat que el saludable, ha copat restaurants i supermercats, provocant danys de vegades letals i augurant un futur d’obesitat i diabetis generalitzat, mentre creix sense control un sector d’ocupació barat i desprotegit i el lobby que manté a ratlla a les entitats governamentals que haurien d’estar fiscalitzant-lo.

Recolzat en les investigacions d’Eric Schlosser per la seva ‘bestseller’ “Fast Food Nation” i en el llibre de Michael Pollan “The Omnivore’s Dilemma (El dilema de l’omnívor)”, el documental treu a la llum dades esgarrifosos sobre el que mengem, com es produeix i el seu efecte en l’activitat econòmica i la salut del consumidor. Encara que aquest documental investiga la situació de la indústria alimentària als Estats Units, les seves revelacions parlen d’una clara tendència global.

Leave a Reply